Μετά από μετρήσεις που έγιναν σε δύο αποθήκες στα Οινόφυτα (6000 τμ.) βρέθηκαν υγρασίες πάνω από 80%. Κρίθηκε αναγκαίο η τοποθέτηση 30 μηχανημάτων τύπου ΤΤΚ400 (15 ανά επίπεδο).

Η διάρκεια αφύγρανσης ήταν 30 ημέρες και αφαιρέθηκα συνολικά από τα δύο επίπεδα 17,470 λίτρα νερό

 
 

Η εταιρία αποφάσισε να κάνει χρήση αφύγρανσης και στης νέο-αναγηρόμενες αποθήκες η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

 

Αποθήκες Jumbo στα Οινόφυτα

Μετρήσης πριν απο την αφύγρανση με υγρασία πάνω απο 80%

Τοποθετημένα Μηχανήματα περιφεριακά στο πρώτο επίπεδο και στο δεύτερο
 

Τοποθετημένα Μηχανήματα περιφεριακά στο πρώτο επίπεδο και στο δεύτερο

Τοποθετημένα μηχανήματα στις νεο - αναγερόμενες αποθήκες

Τοποθετημένα μηχανήματα στις νεο - αναγερόμενες αποθήκες
 

 

 

 

Στης κεντρικές εγκαταστάτης του Aldi στην Σίνδο, σε ένα από τα κτίρια, στον υπόγειο χώρο αρχειοθέτησης, η ενδοδαπέδια μόνωση γέμισε με από το υπέδαφος με νερά.

 

Έλεγχος υγρασίας

Κατά μήκος και στο κέντρο της αποθήκης ανοίχθηκαν ανά 20 μέτρα τρύπες διαμέτρου 38 χιλ. και έγινε μακροσκοπικός έλεγχος έως την τελευταία στρώση του δαπέδου για τυχόν εγκλωβισμένο νερό στις θερμομονωτικές πλάκες 2 εκ.

 
 

Τα οχτώ μηχανήματα VE4 έφεραν διανομέα με 4 σωλήνες το καθένα, οι οποίες τοποθετήθηκαν στις 24 τρύπες διαμέτρου 38 χιλ.. Ζεστός αέρας διοχετεύθηκε με πίεση (περίπου 200 mBar) στην ενδοδαπέδια μόνωση. Ανοίχθηκαν και άλλες τρύπες για διόδους διαφυγής του υγρού αέρα.

Τα έξη μηχανήματα TTK400 (Αφυγραντήρες) μάζευαν τον υγρό αέρα από το δάπεδο και το περιβάλλον.

Τα δύο βεντιλατέρ δημιούργησαν μία τεχνητή ροή και ανατάραξη της ατμόσφαιρας ώστε να βοηθάνε τους αφυγραντές για την καλύτερη απόδοση.

Το έργο τελείωσε σε 35 ημέρες και η εταιρία τον χρόνο και το μεγάλο οικονομικό έξοδο από το να προβεί στο ξήλωμα το δαπέδου και την επανατοποθέτηση του.

 

Τοποθέτηση μηχανημάτων στον χόρο του Υπογείου (μηχανήματα εν' δράση)

Τοποθέτηση μηχανημάτων στον χόρο του Υπογείου (μηχανήματα εν' δράση)

Τοποθέτηση μηχανημάτων στον χόρο του Υπογείου (μηχανήματα εν' δράση)
 

Σημεία απο όπου αναβλείζει το νερό (Ανοίγματα εκτόνοσης)

Αφυγραντήρας για την συλλογή υγρασίας απο τον χόρο

Σημεία απο όπου αναβλείζει το νερό (Ανοίγματα εκτόνοσης)

 

 

Βιομηχανία ΆΡΤΟΥ

 

Λόγου μεγάλης υγρασίας στο βιομηχανικό δάπεδο στις καινούριες εγκαταστάσεις και λόγου χρονοδιαγράμματος στην παράδοση του έργου σε μία αρτοποιία στην Κρήτη κρίθηκε αναγκαία η αφύγρανση του δαπέδου (περίπου συνολικά 1100 μ2). Τα επίπεδα υγρασίας στο δάπεδο ήταν πολύ αυξημένα και με την τοποθέτηση αφυγραντήρων

 

Ταυτόχρονη αφύγρανση και των δύο ορόφων

Τοποθέτηση μηχανημάτων

 

Εφτά μηχανήματα TTK400 (Αφυγραντήρες) μάζεψαν τον υγρό αέρα από την ατμόσφαιρα και την υγρασία από το δάπεδο.

Τοποθετήθηκαν περιφερειακά στο Α επίπεδο με την ροή του αέρα προς τον τοίχο. Η διάρκεια της αφύγρανσης για αυτόν τον χώρο, ήταν περίπου 25 ημέρες.

Για το επίπεδο Β εφτά μηχανήματα TTK400 (Αφυγραντήρες) έγινε η ίδια διαδικασία

 

Τοποθέτηση των μηχανημάτων στα δύο επίπεδα της αρτοποιίας
 

Δύο βεντιλατέρ δημιούργησαν μία τεχνητή ροή και ανατάραξη της ατμόσφαιρας και βοήθησαν τους αφυγραντές για την καλύτερη απόδοση τους.

 
Τοποθέτηση των μηχανημάτων στα δύο επίπεδα της αρτοποιίας
 
 
 
 
 

Στις νέο αναγερμένες αποθήκες της εταιρίας Weidenhammer στα Οινόφυτα (περίπου 1500μ2), παρουσιάστηκε αυξημένη υγρασία στον χώρο, λόγου της μεγάλης υγρασίας του βιομηχανικού δαπέδου. Η απαίτηση για ελεγχόμενη υγρασία είναι απαραίτητη αφού η εταιρία θέλει να τηρήσει της αυστηρές προδιαγραφές ISO.

 

Τοποθέτηση μηχανημάτων

14 μηχανήματα TTK400 και 1 μηχάνημα ΤΤΚ800 (Αφυγραντήρες) μάζεψαν τον υγρό αέρα από την ατμόσφαιρα και την υγρασία από το δάπεδο.

Τοποθετήθηκαν περιφερειακά στην αποθήκη με την ροή του αέρα προς τον τοίχο και το 1 μηχάνημα ΤΤΚ800 στο κέντρο της αποθήκης. Κατά την εκτίμηση και βάση της μελέτης από τον οίκο Trotec γερμανίας, η διάρκεια για μία αφύγρανση του δαπέδου, με ποσοστό 144 dgts (μονάδα μέτρησης υγρασίας έως 4 χιλιοστά), για αυτόν τον χώρο, είναι περίπου 21 - 30 ημέρες.

Δύο βεντιλατέρ δημιούργησαν μία τεχνητή ροή και ανατάραξη της ατμόσφαιραςκαι βοήθησαν τους αφυγραντές για την καλύτερη απόδοση τους ακόμα και κάτω από τις παλέτες. Κρίθηκε ακόμα αναγκαία η μετακίνηση των παλετών από την αρχική τους θέση εντός της αποθήκης, ώστε να επιταχυνθεί το στέγνωμα σε όλα τα σημεία του δαπέδου.

Η αφύγρανση κράτησε 30 ημέρες και ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφού η υγρασία της ατμόσφαιρας έπεσε από το 75% στο 50% και οι μετρήσεις του δαπέδου ήρθαν στα επιθυμητά επίπεδα.

 
 
 
 
 
Συμετοχή στην έκθεση Σύγχρονο Κτίσμα 2009
 
 
 
 

 

 
 

 

 

Σημαντικό project στην Ελλάδα

Αναγνωρισημότητα της Dry Solution και νέα δυναμική της εταιρίας

 

Γνωστή ιδιωτική τράπεζα βρισκόταν σε φάση ολοκλήρωσης ενός μεγάλου Συνεδριακού Κέντρου στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου. Αφού πραγματοποιήσαμε μετρήσεις της υγρασίας σε πατώματα κ.λπ. επιφάνειες διαπιστώθηκε η ανάγκη για αφαίρεση της υγρασίας.

Με τη χρήση των ειδικών διατάξεων της Dry Solution επιταχύνθηκε η ολοκλήρωση της κατασκευής και το κτίριο παραδόθηκε «υγιές» σύμφωνα με τις προδιαγραφές DIN, προς άμεση εκμετάλλευση όπως προέβλεπε το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Παράλληλα ένα σημαντικό μέρος της επένδυσης θα αποσβεσθεί από τη χαμηλότερη δαπάνη θέρμανσης του χώρου αφού είναι πλήρως απαλλαγμένος από υγρασία.