Προστασία

Γλυτώστε μια για πάντα από την υγρασία στο σπίτι σας (μικρος αφυγραντιρας)

Εφαρμογή και συντήρηση των εγκαταστάσεων αφύγρανσης

Οι διατιθέμενες συσκευές αφαιρούν διαρκώς την υγρασία από την ατμόσφαιρα. Με την τεχνητή πτώση της πίεσης της υγρασίας ανάμεσα στις σχετικές επιφάνειες και την ατμόσφαιρα, δημιουργείται ένας αδιάκοπος κύκλος στεγνώματος.

Οι δικές μας συσκευές στεγνώματος διαθέτουν μια αντλία συμπυκνωμάτων, η οποία απομακρύνει μόνιμα την υγρασία που αφαιρείται από την ατμόσφαιρα μέσα από έναν συνδεδεμένο σωλήνα.

Εάν τεχνικά δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί μόνιμο στέγνωμα με την αυτόματη αντλία συμπύκνωσης, η υγρασία συλλέγεται στο δοχείο συλλογής νερού της συσκευής. Σε αυτήν την περίπτωση το δοχείο θα πρέπει να αδειάζεται ανά τακτά διαστήματα.

Σε περίπτωση που κάποια στιγμή ξεχάσετε τις συσκευές σε μόνιμη λειτουργία, αυτές κλείνουν αυτόματα μόλις γεμίσει το δοχείο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αδειάζουμε το δοχείο, για να μην παρατείνεται άσκοπα η διάρκεια του στεγνώματος.

Για την αξιοποίηση στο έπακρο της δυνατότητας αφύγρανσης, σε μερικές περιπτώσεις εφαρμόζονται ιδιαίτερα αποδοτικοί στεγνωτήρες συμπύκνωσης, οι οποίοι λόγω της κατασκευής τους διαθέτουν αυτόματο σύστημα διακοπής λειτουργίας σε περίπτωση υπερχείλισης.

Σε περίπτωση που οι συσκευές δουλεύουν χωρίς συνεχές στέγνωμα με αυτόματες αντλίες συμπύκνωσης, θα πρέπει κατά καιρούς να αδειάζονται χειροκίνητα. Το τεχνικό προσωπικό μας θα σας δείξει επί τόπου πώς γίνεται το άδειασμα. Κατά τ’ άλλα, οι συσκευές μας δεν χρειάζονται συντήρηση.