Στέγνωμα κτίσματος

Στέγνωμα κτίσματος (σοβά)


Υπολογίστε «στεγνά» !

Σε ότι αφορά την ολοκλήρωση κατασκευής ενός κτίσματος, οι χρονικές καθυστερήσεις έχουν ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις στην παραγωγή, απώλεια ενοικίων, έως και ποινικές ρήτρες, προκαλώντας σημαντική αύξηση του κόστους, υπέρβαση του προϋπολογισμού και απώλεια εσόδων.

Επιπλέον, οι προθεσμίες ολοκλήρωσης των κατασκευών γίνονται όλο και μικρότερες. Λόγω των μικρότερων χρόνων κατασκευής δεν μπορεί πλέον η υγρασία που εισχωρεί στα οικοδομικά υλικά κατά την οικοδόμηση να στεγνώσει πλήρως με φυσικό τρόπο.

Οι επακόλουθες ζημιές από υπολείμματα υγρασίας αυξάνουν το κόστος κατασκευής. Η ελαχιστοποίηση του χρόνου στεγνώματος αποτελεί συνεπώς καθοριστικό παράγοντα υπολογισμού του συνολικού κόστους:

Μέσω του ολοκληρωμένου συστήματος στεγνώματος Trotec ® επιτυγχάνεται εξοικονόμηση χρόνου κατασκευής έως και εβδομάδων. Έτσι η κατασκευή είναι νωρίτερα έτοιμη για παραλαβή και αξιοποίηση οικονομική και ταυτόχρονα αποφεύγονται τυχόν ποινικές ρήτρες λόγω χρονικών καθυστερήσεων!


Το στέγνωμα μειώνει το κόστος θέρμανσης


Λόγω των μικρότερων χρόνων κατασκευής αλλά και με την αυξανόμενη τοποθέτηση θερμομονωτικών υλικών, η υγρασία κατά την οικοδόμηση δεν μπορεί να στεγνώσει πλήρως.

Λόγω της υψηλής αγωγιμότητας της θερμότητας που αποκτά η κατασκευή από την υγρασία, το κόστος θέρμανσης μπορεί τα τρία πρώτα χρόνια να είναι από 200% - 300 % υψηλότερο για τον χρήστη, απ’ ότι σε ένα στεγνό οικοδόμημα! Με την τεχνητή διαδικασία στεγνώματος οι δαπάνες αυτές αποφεύγονται.


Στέγνωμα με την σωστή μέθοδο!


Η επιλογή της κατάλληλης διαδικασίας καθορίζεται από τη φύση της κατασκευής. Με μονάδες υψηλής απόδοσης για το στέγνωμα και τον εξαερισμό, το ποσοστό της σχετικής υγρασίας στην ατμόσφαιρα του χώρου μειώνεται σε περίπου 40%.

Σε αντίθεση με τους φυσιολογικούς χρόνους στεγνώματος, οι ιδανικές συνθήκες στεγνώματος μειώνουν το χρόνο πλήρους αφύγρανσης κατά 50%.

Οι ευέλικτες δυνατότητες των μηχανημάτων μας και η τεχνογνωσία μας, εγγυώνται αποδοτική αντιμετώπιση προβλημάτων οπουδήποτε και για κάθε περίπτωση.


Το στέγνωμα του κτιρίου χρειάζεται σε κάθε εποχή!


Ακόμη και το καλοκαίρι, οι υψηλές θερμοκρασίες στην ατμόσφαιρα δεν μπορούν από μόνες τους να απομακρύνουν την υγρασία στα οικοδομικά υλικά.

Ακόμη και στις ζεστότερες περιόδους του χρόνου τα δάπεδα δεν θα μπορούσαν να στεγνώσουν χωρίς τεχνητά βοηθητικά μέσα, εάν η αντίστοιχη υγρασία στην ατμόσφαιρα είναι τόσο υψηλή ώστε η ατμόσφαιρα να μην μπορεί πλέον να απορροφήσει και την υγρασία του δαπέδου. Υπάρχει μάλιστα η πιθανότητα, ένα σχεδόν στεγνό δάπεδο να ξαναυγρανθεί μετά από διαρκή αερισμό υπό συνθήκες υψηλού ποσοστού υγρασίας, επαναπροσλαμβάνοντας την υγρασία αντί να την αποβάλει οριστικά.

Εάν όμως με τη βοήθεια ενός αφυγραντήρα η σχετική υγρασία στην ατμόσφαιρα μειωθεί, τότε μειώνεται δραστικά και η απόλυτη υγρασία. Η πτώση της πίεσης που επιτυγχάνεται μ’ αυτόν τον τρόπο ανάμεσα στο υγρό δάπεδο ή το σοβά και την ξηρή ατμόσφαιρα οδηγεί σε αύξηση της μετακίνησης σωματιδίων στα οικοδομικά υλικά – Αποτέλεσμα: τα υλικά στεγνώνουν ταχύτερα. Επιπλέον, εκτός από το δάπεδο στεγνώνει και όλη η κατασκευή. Ζημιές από υγρασία, όπως η δημιουργία μαύρης μούχλας πίσω από ντουλάπες αποφεύγονται.

Καλοκαίρι ή χειμώνα – από τα οικονομικά πλεονεκτήματα του τεχνητού στεγνώματος της οικοδομής επωφελείστε όλο το χρόνο.

Θέρμανση και κλιματισμός της κατασκευής

Γυρίζουμε την πλάτη στο χειμώνα!

Το χειμώνα η φύση επιτρέπει στον εαυτό της μια ανάπαυλα. Πολύτιμος χρόνος, κατά τον οποίο ο ιδιοκτήτης της οικοδομής δεν μπορεί να αδρανήσει, καθώς η παύση στις οικοδομικές εργασίες λόγω καιρικών συνθηκών οδηγεί σε καθυστερήσεις στις προθεσμίες και σημαντική αύξηση του κόστους.

Ευτυχώς, μπορείτε να ζεσταθείτε άψογα το χειμώνα με τις συσκευές θέρμανσής μας και τα ολοκληρωμένα συστήματα θέρμανσης.

Με την πλήρως εξελιγμένη τεχνική και εμπειρία μας σας προσφέρουμε την ιδανική λύση για κάθε περίπτωση:

  • Θερμάστρα αερίου για κινητή θέρμανση της οικοδομής, του εργαστηρίου ή την αίθουσα του εργοστασίου
  • Ηλεκτρική θερμάστρα για επιτάχυνση του τεχνητού στεγνώματος της οικοδομής
  • Θερμάστρες υπέρυθρης ακτινοβολίας για θέρμανση σημείων ανεξάρτητα από ρεύματα αέρα
  • Μονάδες θέρμανσης με πετρέλαιο για την θέρμανση του οικοδομής


Στέγνωμα με χρήση ανεμιστήρων


Με την αύξηση της θερμοκρασίας αυξάνεται η δυνατότητα της ατμόσφαιρας για απορρόφηση της υγρασίας. Αλλά και ο ιδανικός ρυθμός ανανέωσης του αέρα συμβάλει σημαντικά στην επιτάχυνση του στεγνώματος, όπως καταδεικνύει και το διπλανό διάγραμμα.

Σε περίπτωση βροχόπτωσης για ταχύτερο στέγνωμα, ενισχύουμε κάθε στεγνωτήρα με έναν ανεμιστήρα. Λόγω της ισχυρότερης πλήρους ανανέωσης συντελείται ταχύτερα η εξάτμιση, αφού όσο υψηλότερη είναι η ταχύτητα των ρευμάτων στην επιφάνεια των υλικών, τόσο ταχύτερη είναι η διαδικασία στεγνώματος. Ανάλογα με τη διάρθρωση της κατασκευής μπορούμε να μειώσουμε το χρόνο στεγνώματος με το συνδυασμό στεγνωτήρα-ανεμιστήρα στο μισό.